Het kinderpensioenplan

Niet iedereen ambieert natuurlijk een vroeger pensioen dan gangbaar. Er zijn ook mensen die graag werken, dat leuk vinden, en het niet erg vinden om tot hun pensioendatum te werken. Voor hen kan het echter ook nuttig zijn om spaarzaam te leven, in plaats van hun eigen vrijheid te kopen kunnen ze namelijk de vrijheid van hun kind kopen. Speciaal voor hen is er nu het kinderpensioenplan!

 

Het kinderpensioenplan

Als je niet voor je eigen (eerdere) pensioen wilt sparen, een prima leven leidt, en eigenlijk weinig meer te wensen hebt, ga dan alvast werken aan  het pensioen van je kind. Ouders sparen vaak 50 of 100 euro per maand voor hun kind op een spaarrekening. Dit is erg nobel maar niet de verstandigste keuze.

De kracht van het rente op rente effect is ongekend, vaak wordt het voorbeeld gebruikt van iemand die rond zijn 20e structureel begint met sparen/beleggen. Deze persoon kan rond zijn 45e/50e financieel onafhankelijk zijn. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als je ouders al direct bij je geboorte zouden beginnen met bouwen aan jouw pensioen! Of beter nog al een aantal jaar voordat je geboren werd, dan zijn die 20/25 jaar al bijna voorbij als je net volwassen bent. Als je ouders 25 jaar lang € 1.000 per maand voor jouw pensioen beleggen met een rendement van 5% zit er ongeveer € 600.000 in je pensioenpot, dat betekent de rest van je leven een maandelijks te spenderen bedrag van € 2.000. Het is dan meer een levenspot dan een pensioenpot.

 

Vrijheid

Je geeft je kind enorm veel vrijheid met het kinderpensioenplan. Studeren, werken, reizen, luieren, een eigen bedrijf beginnen, het kan allemaal.

 

Cadeau

Het is natuurlijk het ultieme cadeau om te geven op een 18e/21e verjaardag. Ik zou het in ieder geval graag gekregen hebben! Normaal gesproken krijgen kinderen pas bij het overlijden van hun ouders een grote som geld. Meestal zijn ze zelf dan al rond de 60, en hebben ze het niet meer echt nodig. Met het kinderpensioenplan kun je je kind zien genieten van het door jou opgebouwde vermogen, ook een cadeau voor jezelf!

 

Spaarzaam

De kans is klein dat je kind zijn levenspot zal verbrassen, je hebt zelf altijd spaarzaam geleefd, en aangezien over het algemeen je kind doet wat jij doet (in plaats van doet wat jij zegt) zal hij het niet verbrassen. Zeker als je haar nooit over je spaardrift hebt verteld.

 

Toekomst

De toekomst is altijd onzeker maar helemaal in deze snel veranderende wereld. Is er over 25 jaar nog wel werk? Welke skills zijn over 25 jaar belangrijk? Hebben we allemaal een basisinkomen? Een ding is wel zeker, met een kinderpensioenplan is je kind beter op de toekomst voorbereid dan zonder.

 

Je eigen pensioenvoorziening

Aangezien je je kind ultieme financiële vrijheid hebt gegeven zal hij hier waarschijnlijk dankbaar voor zijn. Waar nodig zal zij je financieel ondersteunen en ze heeft ook meteen de tijd om je op je oude dag te verzorgen mocht het nodig en gewenst zijn. Hoe kan je kind je dat nu nog weigeren?

 

Met meer dan 1 kind is het kinderpensioenplan wel een echte uitdaging
Sparen voor de studie van je kind is vanaf nu achterhaald, spaar voor zijn vrijheid!

 

Aan wie zijn vrijheid werk jij?